Novotek Radna Snaga na Biznis Forumu: Mogućnost Poslovanja u Slovačkoj – EU

Novotek Radna Snaga nedavno je imala priliku da učestvuje na biznis forumu pod nazivom „Mogućnosti Poslovanja u Slovačkoj – EU“, koji je organizovala Slovačko-Srpska Trgovinska Komora. Ovaj događaj održan je 5. aprila 2024. godine u Ambasadi Republike Slovačke u Beogradu, sa početkom u 10:00 časova i trajanjem do 13:00 časova.

Cilj seminara bio je pružiti informacije i savete preduzetnicima, kako fizičkim tako i pravnim licima, zainteresovanim za proširenje poslovanja u Slovačkoj i EU. Fokusirajući se na teme kao što su otvaranje firmi za strance, zapošljavanje stranaca, porezi i doprinosi, kao i regulisanje boravišnih i radnih dozvola u Slovačkoj, seminar je pružio korisne smernice i informacije za uspešno poslovanje u ovom regionu.

Program seminara obuhvatio je niz tema, uključujući prezentaciju učesnika, informacije o mogućnostima poslovanja za pravna i fizička lica u Slovačkoj, kao i zakonske uslove za zapošljavanje stranaca i sticanje boravišnih i radnih dozvola.

Predavači su bili stručnjaci iz Republike Slovačke sa bogatim iskustvom u oblastima prava, preduzetništva, finansija, poreza, računovodstva i zapošljavanja stranaca. Među njima su bili Dr. Miroslav Kralik, advokat specijalizovan za trgovinsko pravo i pravo boravka stranaca u EU, Ing. Dagmar Rihterova, stručnjak za računovodstvo, finansije i poreze, JUDr. Jakub Kučerák, advokat za trgovinsko pravo i pravo privrednih društava, kao i Sonja Suvajac, koja je govorila o pravima boravka i zapošljavanju stranaca u EU.

Seminar je bio podržan od strane stručnih garanta, advokatske kancelarije „Kralik & Partners“ i računovodstvene kancelarije „Richter and Partners“, koje su već dugi niz godina angažovane u pružanju konsultantskih usluga u oblastima trgovinskog prava, radnog prava, prava na boravak stranaca i računovodstva.

Učestvovanje Novotek Radne Snage na ovom seminaru pružilo je dragocene uvide i informacije o mogućnostima poslovanja u Slovačkoj i EU, što će sigurno pomoći u daljem razvoju i širenju poslovanja na međunarodnom tržištu.


Podeli oglas!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.